fbpx

Skip links

Українські бізнес-асоціації мітингували перед Радою

6 листопада відбулась акція представників українського бізнесу перед  Комітетом ВРУ з питань податкової та митної політики на підтримку запровадження податку на виведений капітал.

Українська Рада Бізнесу, до складу якої входять 68 бізнес-асоціацій малого та середнього бізнесу, а також члени об’єднання “Бізнес за майбутнє” та інші бізнес-спільноти наголосили, що цей законопроект є першочерговим пріоритетом для підприємців, його реалізація суттєво спростить адміністрування податків та перекриє офшорні схеми. Учасники акції закликали народних депутатів підтримати законопроект №8557 на профільному Комітеті та забезпечити якнайшвидше голосування його у Парламенті.

Анатолій Долинний, президент Української федерації індустрії безпеки, член УРБ повідомив, що проект ПнВК є пріоритетом всіх 68-и асоціацій, які входять до складу Ради Бізнесу. Зволікання із його прийняттям нашкодить українському бізнесу, який і так потерпає від відтоку кадрів за кордон та несприятливих умов ведення бізнесу. Пропозиції «пакетних голосувань» із фіксалізацією – є неприйнятними, це зашкодить бізнес-клімату країни.

Олександр Громико, президент Української асоціації виробників електротехніки, член Української Ради Бізнесу зазначив, що український бізнес вже втомився чекати на покращення умов ведення бізнесу, тиск на підприємців тільки збільшується останніми роками. Тому цей проект, разом із інституційною реформою ДФС та митницею – є ключовими для збільшення економічних свобод, детінізації та деофшоризації економіки.

Економіст  Олег Гетман зауважив, що видатки бюджету, які перерозподіляються через публічні фінанси, на цей час надвисокі, складають більш ніж 44% від ВВП (при рекомендованому економістами оптимальному рівні у 37%). Тому експертне співтовариство вважає проект №8857, який знижує найбільш шкідливі для економіки прямі податки та примушує владу скоротити неефективні видатки – позитивним.

Нагадаємо, що Законопроект №8557 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податку на виведений капітал” був розроблений за участі фахівців Мінфіну, МЕРТ, народних депутатів, експертів та представників бізнесу. Проект затверджений Кабінетом Міністрів і три місяці тому внесений Президентом до Парламенту як невідкладний.

Кілька тижнів тому Голова Комітету ВРУ, на розгляді якого знаходиться проект, наголосила, що проект вже прорахований, під нього знайдено необхідні компенсатори та він матиме нейтральний вплив на бюджет.

На сьогодні існують великі ризики неприйняття законопроекту, або поширення його дії лише на малий та середній бізнес,  що є не прийнятним.

Залишити коментар

Name*

Website

Коментар