fbpx

Skip links

Асоціації УРБ обговорили цінності розвитку із провідними економістами України

28 лютого відбулась зустріч представників Української Ради Бізнесу із радником Президента України, заслуженим економістом України Олександром Пасхавером та інституційним економістом, старшим економістом CASE-Ukraine Володимиром Дубровським.

Економісти презентували своє бачення впливу інституцій на економіку країн, яке грунтується на останніх провідних світових дослідженнях.

Протягом дискусії обговорили причини бідності українського народу та негативного відношення суспільства до держави як до інституту, цінності виживання та цінності розвитку та їхній вплив на політичну ситуацію в державі. Розмова йшла щодо  недоліків та переваг парламентського устрою країни, про те, що знищення копупції не є самоціллю, потрібно змінювати стан суспільства і взаємовідносини в суспільстві.

Економісти зазначили, що час змінює суспільство і євроінтеграційний напрямок є прискорюючим чинником для таких змін. Українці 500 років не мали своєї держави, тому у суспільстві виробилися цінності виживання. Коли у суспільстві починають превалювати цінності розвитку, то у державі відбуваються протести та зміна влади. В Україні яскравим прикладом цього став Майдан. На сьогодні українській правовій системі характерна формальна «гармонізація», коли закони протирічать практиці.

У підсумку дискусії учасники домовились щодо подальшої співпраці у питаннях економічних реформ в Україні.

Залишити коментар

Name*

Website

Коментар