fbpx

Skip links

Коордрада УРБ-2019: рухаємося в правильному напрямку

24 січня відбулася Координаційна Рада Української ради бізнесу, де зібралися представники бізнес-асоціацій для вирішення актуальних програмних та організаційних питань, зокрема – підведення підсумків 2018 року, обговорення та затвердження плану діяльності УРБ на 2019 рік, формування Наглядової ради УРБ, як органу, що веде операційну роботу та нагляд за поточними проектами.

Серед реформаторських надбань, до яких долучилися активісти УРБ в 2018 році, учасники Коордради назвали прийняття постанови Мінфіну №472 (запуск пілотного проекту по цифровим РРО), прийняття наказів № 547 та 601 (щодо спрощення адіністрування РРО та необов’язковості використання КОРО), закон України № 9260 щодо повернення недержавним пенсійним фондам статусу неприбуткових.

Серед першочергових планів УРБ на 2019 рік учасники Коордради одностайно підтримали продовження фахових комунікацій між УРБ та провідними політичними партіями, що претендують на електоральні симпатії українських виборців у 2019 році. Також на 2019 рік заплановано систематичні зустрічі бізнс-асоціацій УРБ із очільниками профільних міністерств Кабміну та комітетів Верховної ради України.

Високо оцінили учасники Координаційної ради заплановану на 2019 рік адвокасі-кампанію щодо 10 пріоритетних реформ українського бізнесу, ініційовану бізнес-асоціаціями УРБ, підприємствами СУП (Спілка уркаїнських підприємців), Платформою МСБ за модерації CIPE (неурядової організації, що виступає фасилітатором комунікацій бізнесу та влади):

– Дякую усім активістам-учасникам адвокаційної кампанії за ту роботу, що привела до створення консолідованої позиції українського бізнесу, – сказала генеральний директор Асоціації «Українські імпортери побутової електроніки» Софія Арасланова, член УРБ. – Ми наповнили змістом «дорожню мапу» необхідних реформ для влади на 2019 рік.

Серед організаційних питань Коордради УРБ – прийнято рішення про створення Наглядової ради, як колегіального органу, що буде здійснювати операційну роботу, контролювати виконання рішень Коордради та роботу над поточними проектами УРБ.

Про роботу з напрацювання основних положень Податкового Кодексу Розвитку, що об’єднає всі пріоритети Української Ради Бізнесу розповів Президент Асоціації платників податків України Григол Катамадзе. Було обговорено пропозиції щодо спільної адвокації системного документу та можливі шляхи реалізації важливих для бізнесу змін.

Анатолій  Долинний, президент Української федерації індустрії безпеки, член УРБ підкреслив, що УРБ рухається в вірному напрямку, інституційно зміцнюється та приростає новими учасниками.

Учасники Координаційної Ради УРБ розглянули кандидатуру нового кандидата до УРБ –ГО «Всеукраїнське об’єднання спеціалістів безпеки», про діяльність якої розгорнуто розповів Голова правління обєднання Олег Лощилін.

Залишити коментар

Name*

Website

Коментар