fbpx

Skip links

Українська Рада Бізнесу визначила рейтинговим голосуванням фахівців з економічних питань та рекомендує політсилам

Українська Рада Бізнесу об’єднує 75 бізнес-асоціації, до складу яких входять близько 35 тис. підприємств та підприємців, що забезпечують робочими місцями понад 1,2 млн. громадян.

Розуміючи необхідність впровадження в життя інституційних економічних реформ, детінізації, демонополізації та деофшоризації економіки, українськими бізнес асоціаціями сформовано перелік пріоритетів в економічній політиці.

Для їх імплементації, та прискорення економічного зростання Українська Рада Бізнесу делегує до парламенту 10 представників, які були відібрані в ході відкритого рейтингового голосування у спільноті УРБ за принципами праймеріз. Це найкращі фахівці у своїх галузях, з багаторічним досвідом роботи над економічними стратегіями та законодавчим регулюванням.

Обрані представники УРБ готові доєднатися до професійних команд, що беруть участь у виборах, та готові підтримати ТОП-10 пріоритетів бізнесу Національної бізнес-коаліції. Наші кандидати користуються довірою підприємницького середовища та мають авторитет серед експертів.

Окремо підкреслюємо, що при формуванні групи представників від УРБ оцінювалася професійність та фаховість кандидатів у своїй галузі, без врахування індивідуальних політичних поглядів або вподобань.

Українська Рада Бізнесу на сьогодні не виступає на підтримку конкретних політичних сил, але співпрацює з усіма, хто прагне економічного зміцнення країни, створення сприятливих і рівних умов для сумлінного вітчизняного бізнесу та іноземних інвесторів, виведення України в лідери економічного зростання.

Кандидатів у можливі депутати відбирали за кількома критеріями. Серед яких: успішний досвід розробки або адвокації законопроектів чи реалізації реформ, досвід успішної громадської роботи, наявність експертизи у сфері регулювання або розвитку однієї з галузей економіки.

Разом з тим, у разі включення кандидатів до партійних списків однієї з політсил та їх проходження у Верховну Раду, УРБ ставить перед своїми делегатами ряд жорстких вимог до роботи. Найперше – неухильно домагатись реалізації ТОП-10 пріоритетів бізнесу, розроблених українським бізнесом. Задля цього потрібно подавати відповідні законопроекти, а також голосувати за інші законопроекти, спрямовані на реалізацію ТОП-10 пріоритетів бізнесу, вести активну роботу серед депутатів та керівництва фракцій задля підтримки необхідних законопроектів. У разі проходження кандидатів

у Верховну Раду вони зобов’язуються припинити членство у Раді Бізнесу та звільнити посади у відповідних асоціаціях

Перед делегатами також ставиться завдання чесно і відповідально виконувати обов’язки народного депутата: відвідувати всі пленарні засідання ВРУ і профільного комітету, не залишати сесійну залу ВРУ, брати участь у всіх голосуваннях. Разом з тим, делегатам від УРБ забороняється «кнопкодавство» та участь у засіданнях ВРУ чи профільного комітету, призначених з порушенням регламенту.

За результатами голосування до ТОП-10 кандидатів від УРБ ввійшли:

  • Грігол Катамадзе, Президент Асоціації платників податків України, Надзвичайний і Повноважний Посол;
  • Ярослав Романчук, Керуючий партнер Юридичної групи EUCON, експерт з питань податкового та корпоративного права, Президент Асоціація українського бізнесу в Польщі;
  • Михайло Соколов, заступник голови ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада»;
  • Юрій Пероганич, Генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій;
  • Андрій Саварець, експерт з правових питань Центру соціально-економічних досліджень CASE-Україна;
  • Андрій Бірюков, керівник громадської спілки “Хай Тек Офіс Україна”;
  • Черкашин Вячеслав, експерт Інституту соціально-економічної трансформації, експерт РПР;
  • Софія Арасланова, керівник асоціації “Українські Імпортери Побутової Електроніки”;
  • Андрій Кривонос, керівник Асоціації франчайзингу України;
  • Сергій Шевченко, керівник Української асоціації виробників електротехніки.

Залишити коментар

Name*

Website

Коментар