fbpx

Skip links

Український бізнес та представники Коаліції Електронної Держави погодили спільні плани у сфері діджіталізації України

Вчора відбулася зустріч представників Української Ради Бізнесу, до складу якої входять 75 асоціацій малого та середнього бізнесу із представниками Коаліції Електронної Держави (КЕД), яка об’єднує 100+ відомих команд з боку громадськості, бізнесу та влади у сфері е-сервісів та е-демократії.

Учасники зустрічі обговорили пріоритети та шляхи співпраці УРБ та КЕД у сфері діджіталізації України.

Яніка Меріло, координаторка КЕД пояснила, що Коаліція хоч і молода, але об’єднує провідні в Україні організації та найбільш мотивованих до е-розвитку стейкхолдерів з боку влади.

Сергій Лобойко, спів-ініціатор створення КЕД, голова Центру Розвитку Інновацій та групи Е-демократія, додав, що КЕД – поза політикою і готова допомагати всім органам влади, які реально хочуть реформуватися шляхом впровадження е-інновацій, побудови ефективних бізнес-процесів, орієнтуючись на інтереси їх кінцевих клієнтів, зокрема бізнесу та громадян.

«Розбудова електронної держави – це те, що нині на часі й у кожної з наших асоціацій-членів УРБ є секторальна експертиза та бачення сфер застосування ІТ на державному рівні щоб підвищити ефективність економіки та бізнес-клімат в країні»,- відмітив Володимир Руденко, директор АПАУ, учасник УРБ.

У свою чергу Анатолій Долинний, президент УФІБ, учасник УРБ зазначив, що у пріоритетах коаліцій багато спільного, варто погодити спільні пункти та прокомунікувати їх політичним силам, які йдуть до Парламенту. Бізнес готовий підтримати все, що стосується наповнення реальним змістом ідеї “держава у смартфоні”.

15 учасників зустрічі від УРБ взяли участь в обговоренні та запропонували напрацювати спільний Меморандум для підписання його протягом виборчої кампанії із ключовими політсилами.

 

Довідково: Ключові громадські організації та розробники рішень електронної демократії та електронних послуг об’єдналися в “Коаліцію електронної держави” для підтримки прозорості влади, боротьби з корупцією, створення електронних рішень та послуг.

УРБ – коаліція 75-и бізнес асоціацій малого та середнього бізнесу, до складу яких входить 27 тисяч підприємств 15 галузей економіки

Залишити коментар

Name*

Website

Коментар